Home / Διεθνή / Ντράγκι: Σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Ντράγκι: Σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

«Ιδιαίτερα επιθυμητή η συμμετοχή του ΔΝΤ»

Αθήνα

Από την πλευρά της ΕΚΤ η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα «θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή» σημειώνει ο πρόεδρός της Μ.Ντράγκι.

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος σημειώνει ότι είναι ευρύτερα αποδεκτό πια ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητά του, κάτι που οι ηγέτες της ευρωζώνης αναγνωρίζουν και είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν πρόσθετα μέτρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, σε απάντησή του στον στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι σημειώνει σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ότι από την πλευρά της ΕΚΤ αυτή «θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, με δεδομένη την τεχνογνωσία του στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων βοήθειας».

Σημειώνει, πάντως, ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του ΔΝΤ όσον αφορά μία πιθανή μελλοντική συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο Ντράγκι αναφέρει: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης σαφώς αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015. Εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους μετά μία επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis