Home / Διεθνή / Νεκροί και παγιδευμένοι από την κατάρρευση γέφυρας στην Καλκούτα

Νεκροί και παγιδευμένοι από την κατάρρευση γέφυρας στην Καλκούτα

Δραματικές προσπάθειες απεγκλωβισμού

Καλκούτα, Ινδία
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι έως και για δεκάδες παγιδευμένους στα συντρίμμια υπό κατασκευή ανισόπεδης γέφυρας που κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνηταν που κινούνταν από κάτω σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην ινδική μητρόπολη της Καλκούτας.
Σε τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή πυροσβέστες και κάτοικοι σκάβουν με γυμνά χέρια στα συντρίμμια προσπαθώντας να σώσουν εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση της κατασκευής από μέταλλο και τσιμέντο κοντά στο πάρκο Γκιρίς σε εμπορική περιοχή.

Άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν μπουκάλια με νερό σε επιζώντες που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

«Η κατάσταση είναι φοβερή. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι» είπε στον τόπο του δυστυχήματος ο αστυνομικός Ράιχαντ Μόχτα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να απελευθερώσουν ανθρώπους από ένα μικρό λεωφορείο-ταξί που συνετρίβη κατά την κατάρρευση.

Πέντε ομάδες με ειδικό εξοπλισμό βρίσκονται στην περιοχή.

Η πρόσβαση βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να σηκώσουν τα συντρίμμια περιορίζεται από την εγγύτητα των κτιρίων και στις δύο πλευρές της γέφυρας και από την πυκνή κυκλοφορία.

Η ανισόπεδη οδογέφυρα κατασκευαζόταν από το 2009 και έχουν χαθεί αρκετές προθεσμίες για την ολοκλήρωσή της. Μόλις το 55% του έργου έχει ολοκληρωθεί 7 χρόνια αργότερα.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πλησίον του εργοταξίου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς φοβήθηκαν ότι θα καταρρεύσουν και άλλα τμήματά του.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis