Home / Ειδήσεις / ΝΔ: Προς μετωπική με το Μαξίμου για τη «λίστα Μπόργιανς»

ΝΔ: Προς μετωπική με το Μαξίμου για τη «λίστα Μπόργιανς»

Στην αντεπίθεση ο Κυρ.Μητσοτάκης

Αθήνα
Στην αντεπίθεση για την κυβερνητική διαχείριση της «λίστας Μπόργιανς» σκοπεύει να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές της γαλάζιας παράταξης εκτιμούν ότι στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον να πλήξει ηθικά και πολιτικά τη ΝΔ, αλλά μέσα από ένα πλέγμα συκοφαντιών να προκαλέσει σύγχυση και εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόγευση για τη γαλάζια αντεπίθεση, η οποία θα κλιμακωθεί από τη στιγμή που το Μαξίμου θα εξακολουθήσει να επενδύει στο θέμα με «επιλεκτικές διαρροές και κατασκευασμένες κατηγορίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο βράδυ της Δευτέρας (Star), παρέχοντας πλήρη κάλυψη για όσα είχαν γίνει το 2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης.

Από τη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα και τα πολιτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, θα επιδιώξει να βρει αντιστοιχίες ανάμεσα στην υπόθεση Μπόργιανς και τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να δοκιμάσει τη ΝΔ.

Οι ευθείες βολές του Αλέξη Τσίπρα προχθές στη Βουλή δεν αποσυνδέονται από δημοσιεύματα που ακολούθησαν και στοχοποιούν εκ νέου συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για εμπλοκή στη λίστα Μπόργιανς. Στη βάση αυτή, η γαλάζια αντίδραση δεν θα είναι μόνον πολιτική, αλλά – όπως προαναγγέλλεται – και δικαστική.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis