Home / Ειδήσεις / ΝΔ: Η ημερομηνία των εκλογών διχάζει τους διεκδικητές της ηγεσίας

ΝΔ: Η ημερομηνία των εκλογών διχάζει τους διεκδικητές της ηγεσίας

Έντονες διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Δεδομένων και των όσων διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή με το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, η ενότητα καθ’ οδόν προς τις κάλπες αναδεικνύεται στο μεγάλο ζητούμενο.

Το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να καθοριστεί σήμερα, Δευτέρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη 15η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία εμφανίζεται να συμφωνεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, ωστόσο, κινείται κάπου στη μέση, προτείνοντας την 1η Νοεμβρίου.

Γεωργιάδης: Κάποιοι δεν ήθελαν να κατέβω υποψήφιος

Σε ανθρώπους του περιβάλλοντος κάποιων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ απέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρόβλημα που προέκυψε με την υποψηφιότητά του για την αρχηγεία του κόμματος.

Χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως κάποιοι δεν επιθυμούσαν την υποψηφιότητά του, για διάφορους λόγους.

Αποσαφήνισε πάντως πως οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους τρεις ανθυποψηφίους του είναι άριστες.

Ερωτηθείς για το Μάκη Βορίδη, με τον οποίο οι σχέσεις φαίνεται ότι έχουν ψυχρανθεί αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι θα παραμείνει φίλος του. Διευκρίνισε, πάντως, πως θα είναι πολιτικός φίλος του αν στηρίξει την υποψηφιότητα του.

Ψήφος Κακλαμάνη στον Μεϊμαράκη

«Θα επιλέξω τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με κύριο κριτήριο το όποιος ενώνει κερδίζει, και ο Βαγγέλης ενώνει» δήλωσε τη Δευτέρα στο Mega ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πάντως συμφώνησε με το δημόσιο ερώτημα που έθεσε ο Κυρ.Μητσοτάκης προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το πώς θα λειτουργήσει το κόμμα σε περίπτωση εκλογής του και κυρίως με ποιο πρόσωπο.

Κληθείς να σχολιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως περιμένει να ακούσει τις εισηγήσεις των υπουργών, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι επιμέρους ζητήματα και νομοσχέδια η ΝΔ θα τα στηρίξει, εφόσον κρίνει πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, συμπληρώνοντας πως θα είναι λάθος της κυβέρνησης το να μην θέλει αυξημένη πλειοψηφία σε ορισμένα θέματα.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer