Home / Αθλητισμός / «Να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» λέει ο Γιώργος Σιμιτσής, που θα έχει αντίπαλο τον Ουκρανό Μπόνταρ

«Να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» λέει ο Γιώργος Σιμιτσής, που θα έχει αντίπαλο τον Ουκρανό Μπόνταρ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Ουκρανός Μπόγκνταν Μπόνταρ, Νο-12 στο ταμπλό, θα είναι ο πρώτος αντίπαλος που καλείται να ξεπεράσει ο Γιώργος Σιμιτσής (Νο-5 στο ταμπλό) προκειμένου να ξεκινήσει την πορεία του προς τον τελικό της κατηγορίας των -58 κιλών στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά ταεκβοντό που ανοίγει αυλαία στην Κωνσταντινούπολη.

Πιθανότερος αντίπαλος του Σιμιτσή στα προημιτελικά, εφόσον έρθει η πολυπόθητη πρόκριση, θα είναι ο Σέρβος Μίλος Γκλάντοβιτς, Νο-19 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο-4 στο κυρίως ταμπλό.

Σιμιτσής: «Να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα»

Έχει ξαπλώσει δύο φορές στο χειρουργικό κρεβάτι τον τελευταίο χρόνο, όμως ο Γιώργος Σιμιτσής δηλώνει «παρών» στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού ταεκβοντό, το οποίο οδηγεί στην καταξίωση της συμμετοχής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Ο 21χρονος φοιτητής ΤΕΦΑΑ, «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες το 2014 στο Μπακού (στα -54 κιλά), απαλλαγμένος πια από τα προβλήματα, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στοχεύοντας στην Ολυμπιακή πρόκριση που προσφέρουν οι δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας των -58 κιλών του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού Τουρνουά.

«Απαλλαγμένος από τα προβλήματα τραυματισμών πλέον, είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να βρεθώ το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι κάτι που ήθελα από την ημέρα που ασχολήθηκα με το ταεκβοντό, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον Μιχάλη Μουρούτσο και τη φανταστική πορεία που είχε στο άθλημα», είπε ο κάτοχος εννέα σερί πρωταθλημάτων Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες και πρόσθεσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Η προετοιμασία μου έχει κυλήσει βάσει του προγραμματισμού που έχουμε κάνει με τον προπονητή μου. Ανεξάρτητα της κλήρωσης και των αντιπάλων που θα βρεθούν στο δρόμο μου, εγώ νοιώθω ότι πρέπει να μπω στο τατάμι και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Από τη συμμετοχή μου τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα τουρνουά, θεωρώ πως έχω την εμπειρία για να μπορέσω να διεκδικήσω επί ίσοις όροις την πρόκριση. Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, έχουμε τις ίδιες πιθανότητες, γεγονός που με γεμίζει με δύναμη και πάθος για να μπορέσω να διεκδικήσω το Ολυμπιακό εισιτήριο».

About totritomati