Home / Ειδήσεις / Να ενισχυθεί το Ποτάμι για υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

Να ενισχυθεί το Ποτάμι για υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

Την εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα βγει δυνατό από τις κάλπες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης , κατα την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ενόψει των εκλογών. Έβαλε το δίλλημα προς τους πολίτες για τη ψήφο της Κυριακής: «Θα γυρίσουμε προς τα πίσω ή θα πάμε πρός τα μπρός με το Ποτάμι» και πρόσθεσε ότι πρέπει να σκεφθούν καλά και να ενισχύσουν το Ποτάμι για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο παραδεχόμενος ότι «αν πάμε κάτω από το ποσοστό του Ιανουαρίου, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα». Τόνισε ότι διεκδικούν ποσοστό του 10% για να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. «Αν δεν έχεις μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα, γι αυτό χρειαζόμαστε τις 30 έδρες ώστε να μην μπορεί ο ισχυρότερος να επιβάλλεται στους μικρότερους», σημείωσε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς την επομένη των εκλογών.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια πολιτική συμφωνία- δέσμευση η οποία θα αποτελείται από τρεις άξονες:

-Να μην γίνουν εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.

-Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας.

-Να απαγκιστρωθούν τα κόμματα από τους κομματικούς στρατούς.

Επίσης κατέστη σαφές ότι η στάση του Ποταμιού θα καθοριστεί κι από τη συμφωνία στα θέμτα Παιδείας καθώς, όπως είπε, «όλες οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο έκαναν μεγάλες αλλαγές στη Παιδεία». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει κατα νου να προτείνει και τον νέο υπουργό Παιδείας στη νέα κυβέρνηση χωρίς όμως να ανακοινώσει το όνομά του παρότι του ζητήθηκε πιεστικά.

About m bonsu