Home / Ειδήσεις / «Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»

«Ναι στις μετεκλογικές συνεργασίες για ευρύτερη κυβέρνηση»

«Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, η μάχη θα είναι νικηφόρα, ο λαός ας σκεφτεί αν θέλει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς της προηγούμενης δεκαετίες και στους υπουργούς του τελευταίου 7μηνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην παρουσίαση των συνεργαζομένων κινήσεων και προσωπικοτήτων με το Ποτάμι.

Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις για τι κυβέρνηση θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές , δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι « το Ποτάμι λέει ναι στις συνεργασίες αλλά δεν παραδίδεται για καρέκλες. Ούτε τον Ιανουάριο το κάναμε, ούτε τώρα» και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα περιμένει να δει τι θα προτείνει το πρώτο κόμμα για τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα και εφ όσον συμπίπτει με όσα λέει το Ποτάμι, θα βοηθήσει χωρίς να ζητάει καρέκλες.

«Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση.Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μίλησε για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, και μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

Επιτέθηκε στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιούς θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που έναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

About m bonsu