Home / Αυτοκίνητο / Νέο υβριδικό μοντέλο από την Kia

Νέο υβριδικό μοντέλο από την Kia

Το 2016, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υβριδικών αυτοκινήτων που θα κατασκευάσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η υβριδική τεχνολογία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα και να περιοριστεί η εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Kia έχει εκπονήσει μια νέα μελέτη για την κατασκευή ενός καινούργιου υβριδικού αυτοκίνητου. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Niro, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των SUV. Το Niro αναπτύχθηκε στα κέντρα σχεδίασης της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στη Namyang της Κορέας. Συνδυάζει τη πρακτικότητα και την αισθητική ενός compact SUV, με ένα κομψό και αεροδυναμικό αμάξωμα με διακριτικά ανάγλυφες επιφάνειες. Το όχημα διαθέτει κομψές αναλογίες, ενώ η αθλητική του εμφάνιση τονίζεται ιδιαίτερα στο πίσω μέρος από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα LED.

To Niro έχει σχεδιαστεί ως ένα αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο και είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα. Ανακοινώθηκε ότι το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς, το οποίο περιλαμβάνει ένα κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού κι έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Αναμένεται να επιτύχει χαμηλά επίπεδα ρύπων, κάτω από 90 γραμ. CO2/χλμ.

Το νέο Kia Niro HUV θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σπύρος Ρέκκας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati