Home / Βίντεο / Νέα Υόρκη: Δεν θα πιστεύετε τι έγινε στο Central Park για το Pokemon Go!

Νέα Υόρκη: Δεν θα πιστεύετε τι έγινε στο Central Park για το Pokemon Go!

Η «τρέλα» χτύπησε και την χώρα μας

Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι, τρέχουν σαν υπνωτισμένοι κυνηγώντας ένα σπάνιο Vaporeon

Λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του και το Pokemon Go έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς και πραγματικά αφοσιωμένους θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους και με τα κινητά τους στα χέρια ψάχνουν με μανία να βρουν και να αιχμαλωτίσουν τα πόκεμον, με επικίνδυνα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το παρακάτω βίντεο από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης που αναρτήθηκε πριν από μερικές ώρες στο Διαδίκτυο καταγράφει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο το πόσους πολλούς ανθρώπους έχει επηρεάσει το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για smartphones.

Η κυκλοφορία στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης σταμάτησε και εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν σαν υπνωτισμένοι με τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να βρουν πόκεμον. Για την ακρίβεια, έμαθαν ότι στο Σέντραλ Παρκ κάποιος εντόπισε ένα «σπάνιο» πόκεμον, το Vaporeaon!

«Θεέ μου, ακούγεται. Είναι ένα Vaporeaon εκεί και όλοι τρέχουν…», ακούγεται να λέει κάποιος στο βίντεο, ενώ ένας άντρας άφησε το αμάξι του με την μηχανή αναμμένη για να το πιάσει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι του Σαββάτου το Pokemon Go, είναι επισήμως προσβάσιμο και από την Ελλάδα. Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές μέσω των αντίστοιχων app stores, όπου πλέον εμφανίζεται κανονικά.Μόνο που λόγω της μεγάλης ζήτησης από όλο τον κόσμο οι servers του παιχνιδιού δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν και η σύνδεση ήταν αδύνατη για τους περισσότερους. Όπως φάνηκε από δημοσιεύσεις χρηστών στα social media, το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα μας, αλλά ήταν γενικευμένο.

Μάλλον, η δυσλειτουργία προέκυψε από την παράλληλη διάθεση του παιχνιδιού σε άλλες 26 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και την προσπάθεια σύνδεσης μεγάλου αριθμού νέων παικτών. Μετά από περίπου έξι ώρες η σύνδεση έδειχνε να έχει αποκατασταθεί.

 πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis