Home / Ελλάδα / Νέα τραγωδία με 10 νεκρούς πρόσφυγες στις τουρκικές ακτές

Νέα τραγωδία με 10 νεκρούς πρόσφυγες στις τουρκικές ακτές

Άγκυρα, Τουρκία
Δέκα πρόσφυγες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θάλασσα του Αιγαίου καθώς το πλοιάριο κατευθυνόταν στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες, ενώ γίνεται αναφορά και για αγνοούμενους. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι πρόσφυγες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκαλε και κατά τα φαινόμενα προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται Σύροι και Αφγανοί.

Την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στα ανοικτά της Σάμου.

Συνολικά οι αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου ανήλθαν σε 46.240 από τις αρχές Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους 44.040 μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα και 2.200 από την Ιταλία. Η συντριπτική πλειοψηφία, ένα ποσοστό 84%, είναι πρόσφυγες, πολίτες χωρών που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin