Home / Αθλητισμός / Νέα πρόταση για Σαμπέλα η ΕΠΟ

Νέα πρόταση για Σαμπέλα η ΕΠΟ

Το ζήτημα της διαδοχής του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας αναμένεται να κλείσει σύντομα, με το όνομα του Αλεχάντρο Σαμπέλα να προστίθεται σε αυτό του Φέλιξ Μάγκατ, όσον αφορά στους υποψήφιους προπονητές.

Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν πάντοτε στο πλάνο της ΕΠΟ, ωστόσο το πρόβλημα ήταν το κασέ του. Η οικονομική ζημία που υπέστη η Ομοσπονδία από τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2016, καθώς και από την αποζημίωση στον Κλάουντιο Ρανιέρι, αναγκάζει να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, όσον αφορά στο συμβόλαιο του νέου προπονητή.

Η ΕΠΟ θα μπορούσε να έχει στα ταμεία της τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ παραπάνω σε περίπτωση πρόκρισης και τώρα καλείται να κινηθεί δίχως αυτό το ποσό. Ως εκ τούτου, έχει θέσει ως ταβάνι περίπου τα 550.000 ευρώ στην ετήσια αμοιβή του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των συνεργατών του.

Αυτό το ποσό σαφώς και δεν είναι ελκυστικό στα πιο διάσημα ονόματα που έχουν προταθεί τον τελευταίο καιρό, κάτι που ισχύει και με τον Σαμπέλα, ο οποίος ήδη έχει δείξει αρνητικός στην πρώτη επαφή των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

Παρ’ όλα αυτά, απέρριψε πρόταση της Σαουδικής Αραβίας με περισσότερα χρήματα, δίνοντας την εικόνα ότι το οικονομικό δεν είναι το παν για τον τεχνικό που οδήγησε την εθνική Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Sportday”, η ΕΠΟ προσέγγισε εκ νέου τον 60χρονο τεχνικό, επί χρόνια άμεσο συνεργάτη του Ντανιέλ Πασαρέλα, προσφέροντάς του μεγαλύτερο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ 2018. Πριμ το οποίο μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα εκατομμυρίων που θα υπάρξουν σε περίπτωση που η χώρα μας βρεθεί στα ρωσικά γήπεδα σε τρία χρόνια.

Εάν ο Σαμπέλα δεν πειστεί ούτε από αυτήν την πρόταση, τότε ο Μάγκατ επανέρχεται σε πρώτο πλάνο, αφού κι ο Γερμανός τεχνικός δείχνει διατεθειμένος να αποδεχθεί μία καλύτερη πρόκληση σε σχέση με μία καλύτερη προσφορά, έχοντας απορρίψει επίσης τον αντίστοιχο ρόλο στη Σαουδική Αραβία.

 

Πηγή: contra.gr

About Panos Dreamer