Home / Αθλητισμός / Μόνο τα τυπικά απομένουν για να αναλάβει την Εθνική ο Σκίμπε

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να αναλάβει την Εθνική ο Σκίμπε

Η επίσημη ανακοίνωση απομένει πλέον από την ΕΠΟ για τον Μίχαελ Σκίμπε, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αφού ο 50χρονος Γερμανός έχει συμφωνήσει σε όλες τις βασικές λεπτομέρειες με την Ομοσπονδία.

Ο Σκίμπε δεν ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας των υποψηφίων, όμως μετά το “ναυάγιο” με τον Μπερντ Σούστερ ανέβηκε πολλές θέσεις έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, καθώς θεωρήθηκε ότι είναι σε ηλικία που έχει κίνητρο και φιλοδοξίες.

Ο Σκίμπε ήταν προπονητής στην Εσκισεχίρσπορ, με την οποία έλυσε το συμβόλαιό του. Καλές συστάσεις για την αξία του έδωσε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του τόσο στην τουρκική ομάδα όσο και στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το καθοριστικό ραντεβού του κ. Γκιρτζίκη με τον Γερμανό τεχνικό έγινε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην Κωνσταντινούπολη, οπότε και επήλθε μια αρχική συμφωνία.

Ως προς τις οικονομικές απολαβές το συμβόλαιο του Σκίμπε δεν θα ξεπερνά το πλαφόν των 600.000 ευρώ το χρόνο που είχε θέσει ως “ταβάνι” η ΕΠΟ, όμως σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας θα εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ ως πριμ.

Να σημειωθεί ότι ο Σκίμπε δεν είχε αντίρρηση για το ρόλο του Κώστα Τσάνα ως βοηθού του, σημείο το οποίο είχε αποτελέσει μία από τις αιτίες “ρήξης” με τον Μπερντ Σούστερ, όμως θα έχει και το δικό του συνεργάτη.

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης, οπότε και εκτός πολύ μεγάλης έκπληξης θα ανακοινωθεί η συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/article/?aid=1500035490#ref=latestarticles

About basilis progressive