Home / Γενικές ειδήσεις / Μυστήρια του κόσμου: Πόσο πρέπει να κρατάει τελικά το σεξ;

Μυστήρια του κόσμου: Πόσο πρέπει να κρατάει τελικά το σεξ;

Δεν είναι ότι είναι κάτι…καινούριο, καθώς η ανθρωπότητα επιδίδεται σε αυτό κυριολεκτικά από την αρχή της: Ο λόγος προφανώς για το σεξ, πολλά…ερωτήματα γύρω από το οποίο εξακολουθούν να υφίστανται εδώ και άπειρα χρόνια. Οι συμβουλές γύρω από το πώς μπορεί να διαρκεί περισσότερο ποικίλλουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η μακρά διάρκεια είναι απαραίτητα πάντοτε κάτι που αντιμετωπίζεται θετικά.

Το θέμα της διάρκειας βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος του New York Magazine, όπου αναφέρεται ότι σε έρευνα του 2007 (Fox News, Κιθ Άμπλοου), το 80% των περισσότερων ανδρών και γυναικών επιθυμούσαν διάρκεια μισής ώρας- ωστόσο, η πραγματική διάρκεια είναι συνήθως μικρότερη, γύρω στα έξι λεπτά.

Όπως γράφει στο βιβλίο της «The Sex Myth» η Ρέιτσελ Χιλς, το 1948 ο Άλφρεντ Κίνσεϊ διαπίστωσε ότι το 75% των Αμερικανών ανδρών ολοκλήρωναν μέσα σε δύο λεπτά από την έναρξη της συνουσίας. Ωστόσο, πιο πρόσφατες μελέτες έδειξαν μέσο χρόνο ανάμεσα στα 5,4 και τα 7,5 λεπτά, υποδεικνύοντας ότι οι άνδρες ενδεχομένως να μεταβάλλουν τη σεξουαλική συμπεριφορά τους για να ανταποκριθούν στις κοινωνικές νόρμες.

Σύμφωνα με μελέτη του 2008, το σεξ είναι «πολύ σύντομο» όταν διαρκεί 1-2 λεπτά, «επαρκές» στα 3-7 λεπτά και «επιθυμητό» στα 7-13. Η επόμενη κλίμακα («υπερβολικά μεγάλη διάρκεια») φτάνει στα 30 λεπτά.

Οπότε, τίθεται το ερώτημα στο δημοσίευμα, γιατί πολλοί θεωρούν ιδανική τη μία ώρα τη στιγμή που οτιδήποτε άνω των 10 λεπτών αποτελεί στατιστική ανωμαλία; Μια εξήγηση για αυτό είναι η «ομιχλώδης» αντίληψη περί της σεξουαλικής πράξης, καθώς τα περισσότερα δεδομένα πάνω στο αντικείμενο αφορούν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στη στιγμή που ένα πέος σε στύση εισέρχεται στον κόλπο και τη στιγμή της εκσπερμάτωσης. Αυτή η αντίληψη θεωρείται εξαιρετικά «μηχανική», καθώς δεν περιλαμβάνει τα προκαταρκτικά, ενώ επίσης επικεντρώνει στο ανδρικό μόριο.

Το 2012, ομάδα ερευνητών από το University of New Brunswick προέβη σε μετρήσεις λαμβάνοντας υπόψιν και τα προκαταρκτικά, θέτοντας το ερώτημα πόσο πρέπει να διαρκούν. Όπως διαπιστώθηκε, ο μέσος όρος είναι 11-13 λεπτά και 7-8 λεπτά συνουσίας. Ωστόσο, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήθελαν διπλάσια διάρκεια: Οι γυναίκες ήθελαν 8 επιπλέον λεπτά προκαταρκτικών και 7 επιπλέον λεπτά συνουσίας. Οι άνδρες ήθελαν 5 επιπλέον λεπτά προκαταρκτικών και 11 επιπλέον λεπτά σεξ.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

About Panos Dreamer