Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / «Μπορεί να ξαναδοκιμάσω στο ΝΒΑ»

«Μπορεί να ξαναδοκιμάσω στο ΝΒΑ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, αν και τώρα δηλώνει ευτυχής στον Παναθηναϊκό άφησε ο Νικ Καλάθης μιλώντας σε τουρκική ιστοσελίδα. «Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ», τόνισε.

Ο Νικ Καλάθης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό, παρότι είναι ευτυχής και… δεσμευμένος.

«Η θητεία μου στο ΝΒΑ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, γιατί στην αρχή δεν έπαιζα πολύ, μετά άρχισα να παίζω και μετά πάλι όχι. Ήταν μια καλή εμπειρία για μένα. Αν η στιγμή είναι κατάλληλη, μπορεί να ξαναπαίξω στο ΝΒΑ. Πάντως τώρα έχω τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ», δήλωσε σε τουρκική ιστοσελίδα.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να επιστρέψει στο «τριφύλλι», απάντησε: «Είχα προτάσεις, αλλά προτίμησα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό γιατί ξέρω καλά την ομάδα. Πλέον έχω περισσότερες ευθύνες εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους και στοχεύουμε στο καλύτερο, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ για να τα καταφέρουμε».

Περιγράφοντας την πρώτη φορά που ήρθε στην Ευρώπη, είπε: «Τα χρόνια στο κολέγιο ήταν όμορφα και είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Μπίλι Ντόνοβαν. Μετά έπαιξα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν από τους κορυφαίους προπονητής στην ιστορία. Για μένα ήταν ένα σημαντικό βήμα να προσαρμοστώ σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και ήταν μια καλή ευκαιρία να γίνω καλύτερος. Στην Ευρώπη μαθαίνεις το παιχνίδι τελείως διαφορετικά, είναι πιο αργό και χρειάζεται πιο πολύ μυαλό».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ανέφερε: «Είναι ξεχωριστό να συνεργάζεσαι με τον Διαμαντίδη. Με βοήθησε πολύ στα πρώτα τρία χρόνια μου στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετος στο παρκέ και σε βοηθά. Παίκτες όπως αυτός, ο Γιασικεβίτσιους και ο Μπατίστ σε βοηθούν πολύ να παίξεις σαν πλέι μέικερ».

Τέλος, σε ερώτηση για την προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τα προκριματικά».

πηγη sport fm

About m bonsu