Home / Ελλάδα / «Μπλακ άουτ» στο Taxis λόγω υπερφόρτωσης

«Μπλακ άουτ» στο Taxis λόγω υπερφόρτωσης

«Μπλακ άουτ» σημειώθηκε στο σύστημα Taxis από το πρωί της Τετάρτης λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, καθώς με αρκετές ημέρες καθυστέρηση άνοιξε η εφαρμογή για υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αποκαταστάθηκε μερικώς το πρόβλημα ωστόσο όπως δηλώνουν αρμοδίως στο Βήμα, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί οριστικά καθώς ο όγκος δηλώσεων που μπορεί να δεχθεί σε ημερήσια βάση το σύστημα Taxis και όταν σπεύδουν μαζικά να υποβάλλουν τα έντυπα της εφορίας χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το σύστημα «μπουκώνει».
Οι δηλώσεις των νομικών προσώπων πρέπει να υποβληθούν ώστε στη συνέχεια οι εταίροι να μπορέσουν να συμπληρώσουν την ατομική τους φορολογική δήλωση.

Όλα αυτά, 20 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τη στιγμή που έως σήμερα σε σύνολο περίπου 6.000.000 φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις το 10%, δηλαδή περίπου 690.000.

Φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι αν δεν δοθεί παράταση τότε το σύστημα taxis κινδυνεύει με κατάρρευση. Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι αναζητούν λύσεις ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών που υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά.

Πάντως, δεν τίθεται θέμα σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να χαθούν στοιχεία ή υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις.

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500003829#ref=latestarticles

About basilis progressive