Home / Αστυνομικά / Μπαράζ εφόδων στο Βέλγιο με 16 συλλήψεις , παραμένει άφαντος ο τρομοκράτης του Παρισίου

Μπαράζ εφόδων στο Βέλγιο με 16 συλλήψεις , παραμένει άφαντος ο τρομοκράτης του Παρισίου

Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις, έπειτα από σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων αργά το βράδυ της Κυριακής. Μεταξύ των συλληφθέντων δεν είναι πάντως ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνεχίζει να διαφεύγει.

Η αστυνομία υπογράμμισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων «δεν εντοπίστηκαν ούτε όπλα ούτε εκρηκτικά».

Η χώρα παραμένει για τρίτη ημέρα, και μετά τις επιχειρήσεις, σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τις Βρυξέλλες στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και το μετρό και τα σχολεία κλειστά και τη Δευτέρα. Τα μέτρα ασφαλείας (επίπεδο 4 για τις Βρυξέλλες, επίπεδο 3 για όλο το υπόλοιπο Βέλγιο) αναμένεται να επανεξεταστούν το απόγευμα.

O ϊδιος ο Αμπντεσλάμ παραμένει άφαντος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαδίδονται στα βελγικά ΜΜΕ (όπως στην Soir, η οποία επικαλείται δικές της πληροφορίες) υποστηρίζουν πως ο ύποπτος ενδέχεται να έχει διαφύγει στη Γερμανία μέσω Λιέγης – ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη αναφορά, και ενδεχόμενο στο οποίο δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα ούτε οι βελγικές ούτε οι γερμανικές Αρχές.

Ο βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ διευκρίνισε ότι οι συνολικά πραγματοποιήθηκαν 22 έφοδοι της αστυνομίας, 19 στις Βρυξέλλες και 3 στην πόλη Σαρλερουά, συνελήφθησαν 16 άτομα.

Οι επιχειρήσεις «κατέστησαν αναγκαίες έπειτα από στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα» ανέφερε, λέγοντας πως η έρευνα θα συνεχιστεί. O ένας από του συλληφθέντες τραυματίστηκε στην προσπάθειά του διαφύγει με αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, η ομοσπονδιακή αστυνομία ζήτησε από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης άλλα και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να μην δημοσιεύουν πληροφορίες να και τις τοποθεσίες της διεξαγωγής τους.

Η αστυνομία «ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απ’ ευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500041173#ref=latestarticles

About basilis progressive