Home / Οικονομία / Μοσκοβισί: Στις αρχές της επόμενης βδομάδες η πρώτη αξιολόγηση (video)

Μοσκοβισί: Στις αρχές της επόμενης βδομάδες η πρώτη αξιολόγηση (video)

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την παρουσίαση των δράσεων της ΕΕ ενάντια στη φοροδιαφυγή, είπε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς το χρονοδιάγραμμα. «Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση αξιολόγηση ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης βδομάδες, ενώ οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επόμενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση», επισήμανε ο επίτροπος, ο οποίος προέβλεψε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν κάποιο χρόνο, ωστόσο, όπως είπε, θέλουμε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε, τέλος, ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσε οδηγίες ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/305540/moskovisi-stis-arhes-tis-epomenis-vdomades-i-proti-axiologisi-video-/#ixzz3yYGJY9Vp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati