Home / Διεθνή / Μια εικόνα 192 κιλά. Ο 10χρονος που δεν μπορεί να ντυθεί και να περπατήσει

Μια εικόνα 192 κιλά. Ο 10χρονος που δεν μπορεί να ντυθεί και να περπατήσει

 Ο πατέρας του είναι ένας φτωχός γεωργός, που δανείστηκε λεφτά, για να τον ταΐζει. Η μητέρα του δεν μπορεί πια, να βρει ρούχα, που να του κάνουν. Κι ο ίδιος, σε ηλικία μόλις 10 ετών, κάνει λίγα μόνο βήματα, προτού χάσει την ισορροπία του από το βάρος του και πέσει στο έδαφος (Pics+Vid)

Ο Arya Permana είναι μόλις δέκα ετών, αλλά ζυγίζει 192 κιλά. Η υγεία του – και κατά συνέπεια η ζωή του- κρέμεται από μία κλωστή, με αποτέλεσμα οι γονείς του, να αποφασίσουν, πως ήρθε η στιγμή, για να κάνει δίαιτα.

Είναι το πιο παχύσαρκο παιδί στον κόσμο και τρώει, όσο δύο ενήλικες. Τελευταία όμως, οι γονείς του τον έχουν βάλει σε πρόγραμμα διατροφής, δίνοντάς του μόνο μαύρο ρύζι.

Ο μικρός από την Ινδονησία δεν μπορεί παρά να φοράει ένα κομμάτι ύφασμα, αφού δυσκολεύεται, να βρει ρούχα για να ντυθεί. Έχει αφήσει το σχολείο, αφού δεν μπορεί ούτε να περπατήσει. Κάνει μόνο λίγα βήματα, πριν χάσει την ισορροπία του και πέσει στο έδαφος από το βάρος του.

Οι γονείς του λένε, ότι πεινάει συνέχεια και αισθάνεται διαρκώς κούραση και υπνηλία.

“Ο γιος μου μεγαλώνει πάρα πολύ γρήγορα και φοβάμαι για την υγεία του. Δεν ξέρω κανέναν τρόπο, για να σταματήσω την ανάπτυξή του, παρά μόνο να του δώσω λιγότερο φαγητό”, λέει η μητέρα του.

 

Ο Arya είναι το δεύτερο παιδί της Rokayah και του Ade και γεννήθηκε μόλις 3,2 κιλά.

Από την στιγμή που έκλεισε όμως τα δύο χρόνια ζωής, άρχισε να παχαίνει δυσανάλογα για την ηλικία του. Παρόλα αυτά όμως, οι γονείς του δεν ανησυχούσαν. Αντιθέτως, χαίρονταν που το παιδί τους ήταν “υγιές”.

Οι γονείς του τον πήγαν σε αρκετούς γιατρούς, για να τους πουν, αν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

“Ξόδεψα χρήματα πάνω από τις δυνατότητές μου. Είμαι ένας φτωχός αγρότης. Δανείστηκα χρήματα, για να του παίρνω φαγητό. Δεν μπορώ να τον αφήσω, να πεινάει. Είμαι εξαντλημένος και δεν μπορώ να τον πάω σε ακριβά νοσοκομεία. Θέλω όμως, να δω τον γιο μου υγιή και φυσιολογικό μία μέρα”, λέει ο πατέρας του, που βγάζει λιγότερο από 100 δολάρια τον μήνα.

(Πηγή: Dailymail)

About Kostas Athanasoulis