Home / Ειδήσεις / Μητσοτάκης: Διακινδυνεύσατε τις σχέσεις με την Κίνα για μια δράκα συνδικαλιστών

Μητσοτάκης: Διακινδυνεύσατε τις σχέσεις με την Κίνα για μια δράκα συνδικαλιστών

«Έχετε αποτύχει παντού»

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για το κείμενο της συμφωνίας με την COSCO εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, λέγοντας: «Θέσατε σε κίνδυνο τις σινοελληνικές σχέσεις, για να ικανοποιήσετε μια δράκα συνδικαλιστών». Κατέστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό υπεύθυνο για τις κινήσεις Δρίτσα και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει κακό στη χώρα, είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών», όπως σημείωσε.

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, λέγοντας ότι η χώρα έχει κυβέρνηση – αλαλούμ.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη έναν ακόμη εκλογικό νόμο. Η χώρα έχει ανάγκη εκλογές. Έχει ανάγκη επιτέλους μια σοβαρή κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε. Την αντιλαμβάνονται γιατί τη βιώνουν».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «με τα παιδαριώδη τερτίπια της, η κυβέρνηση, αντί να κυρώσει την συμφωνία, την ακύρωσε ουσιαστικά πολιτικά».

Με τις πονηριές της υπονομεύει την χώρα και με τον «απίθανο ερασιτεχνισμό της» διώχνει επενδύσεις και δουλειές, υποστήριξε.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τα όσα «εντελώς αντίθετα» έλεγε ο κ. Δρίτσας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, απευθύνθηκε προς εκείνον ρωτώντας τον: «Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε αυτά που λέγατε το 2014, γιατί κάθεστε στα υπουργικά έδρανα;».

«Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για να κάτσουν λίγο καιρό παραπάνω στους υπουργικούς θώκους» υπογράμμισε στο σημείο αυτό. Επίσης, πρόσθεσε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό, να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Vassilis Batzis