Home / Αυτοκίνητο / Με V6 biturbo της Lexus η επόμενη Toyota Supra

Με V6 biturbo της Lexus η επόμενη Toyota Supra

Έχουμε γράψει πολλά για τις ενδείξεις που οδηγούν με σχετική ασφάλεια στην πρόβλεψη ότι μία νέα Supra είναι προ των πυλών. Τώρα έχουμε και κάποιες πληροφορίες για τον κινητήρα που πιθανώς θα χρησιμοποιεί.
Η Toyota δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τηνεπιστροφή της θρυλικής Supra. Αντιθέτως, το FT-1 concept και η συνεργασία με την BMW, από την οποία θα προκύψει και η Z5, ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες για ένα νέο κινητήρα που ετοιμάζει η Lexus, και μοιάζει να ταιριάζει γάντι σε μια μελλοντική Supra, τροφοδοτούν εκ νέου τα σενάρια και εξάπτουν την φαντασία. Η συνεργασία BMW και Toyota είναι γνωστή. Το πρωτότυπο δοκιμών της Ζ5 το οποίο πιθανότατα έχει κατασκευαστεί στην Αυστρία κινείται από 4κύλινδρο ή 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο, από αυτούς που αφθονούν στην γκάμα της BMW. Σύμφωνα με το μέχρι ώρας ρεπορτάζ είναι μάλλον απίθανο η Toyota να θέλει να χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα. Οπότε θα πρέπει να βρει μία λύση.

Το καλά πληροφορημένο για τα νέα της εκεί αγοράς ιαπωνικό περιοδικό αυτοκινήτου Mag-X, επικαλείται πηγές μέσα στην Toyota που «δείχνουν» ως κινητήρα του νέου εμβληματικού σπορ μοντέλου της μάρκας έναν V6 με δύο τούρμπο που αρχικά θα κινεί τα Lexus GS και LS. Αποκαλύπτουν μάλιστα και την κωδική του ονομασία, 943F. Ο κινητήρας αυτός μπορεί εύκολα να βγάλει περισσότερους από 400 ίππους και 40 κιλά ροπή.

Παρότι ανεπιβεβαίωτες, οι πληροφορίες αυτές «κουμπώνουν» στα πλάνα της Lexus, αρχικά. Οι ανταγωνιστές της έχουν εξακύλινδρους τούρμπο κινητήρες, οπότε θα χρειαστεί έναν. Για την Toyota, που έχει εμπειρία από 6κύλινδρους σε σειρά με τούρμπο, ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 θα είναι κάτι καινούριο.

Πηγή Autoblog.com

About Vassilis Batzis