Home / Διεθνή / Με όλες τις τιμές η Γαλλία υποδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο

Με όλες τις τιμές η Γαλλία υποδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο

Ένας κουβανός στο Παρίσι

Παρίσι, Γαλλία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο με έναν θερμό εναγκαλισμό στο κόκκινο χαλί του προεδρικού μεγάρου, σε μια επίσκεψη που σηματοδοτεί την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Αβάνας και της Ευρώπης.

Οι δύο ηγέτες αναμενόταν να έχουν συνομιλίες διάρκειας μίας ώρας και να υπογράψουν δεκάδες συμφωνίες. Μετά τις κοινές δηλώσεις, η συνάντησή τους θα ολοκληρωθεί με ένα επίσημο δείπνο.

Η Γαλλία υποδέχθηκε το πρωί κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου τον Ραούλ Κάστρο, στην πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κουβανικού κράτους έπειτα από εκείνη του μεγαλύτερου αδελφού του Φιδέλ, πριν από 21 χρόνια.

Για την περίσταση, το Παρίσι επιστράτευσε το νούμερο δύο της γαλλικής κυβέρνησης, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, την υπουργό Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, που βρέθηκε στο πλευρό του Ραούλ Κάστρο στην Αψίδα του Θριάμβου.

Ο 84χρονος ηγέτης έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές και -συνοδεία έφιππης προεδρικής φρουράς- διέσχισε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

«Η Γαλλία ήταν πάντοτε πεπεισμένη ότι, παρά τις διεθνείς εντάσεις,  υπάρχει μια ανάγκη: η άρση του εμπάργκο και ο η λήξη του αποκλεισμού» υπογράμμισε ο Ολάντ.

Η Κούβα «εκτιμά την θέση της Γαλλίας υπέρ της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο» τόνισε από την πλευρά του ο Ραούλ Κάστρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About admin