Home / Πολιτισμός / Με φως θα γεμίσει την Πέμπτη ο χώρος της Τεχνόπολης

Με φως θα γεμίσει την Πέμπτη ο χώρος της Τεχνόπολης

Στον On οι διακόπτες σε δύο ιστορικά κτίρια

Αθήνα
Τον 19ο αιώνα ο χώρος της Τεχνόπολης «φώτιζε» όλη την Αθήνα, την Πέμπτη φωτίζεται ο ίδιος, αξιοποιώντας επιτυχώς ευρωπαϊκούς πόρους και στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην πόλη: «Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!». Στο «ΟΝ» της δουλειάς, της δημιουργίας, της φαντασίας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της καλύτερης ζωής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση της Τεχνόπολης, γυρίζουν στις 20:00 τους διακόπτες και φωτίζουν εκ νέου την Τεχνόπολη και τα δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης. Δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, που παρέμεναν στο σκοτάδι και γεμίζουν με φως με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου και πρόκειται για δύο τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης.

Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το «INNOVATHENS», δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου.

Την φωτογώγηση αυτή θα συνοδεύουν ποικίλες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 18:00, όπως η εγκαινίαση του «Παρατηρητηρίου», του ψηλότερου κτιρίου με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη.

Παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο SKYWALK, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης, θα γνωρίσουν τις αίθουσες της Τεχνόπολης με τις νέες δυνατότητες, και θα διασκεδάσουν με αγαπημένες μπάντες και DJs.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του δήμου http://www.cityofathens.gr/node/27956

Ελένη Κωνσταντάτου

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis