Home / Ειδήσεις / Με τους πρέσβεις Ισπανίας και Τουρκίας συναντήθηκε ο Ν.Ξυδάκης

Με τους πρέσβεις Ισπανίας και Τουρκίας συναντήθηκε ο Ν.Ξυδάκης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της έκτακτης μίνι συνόδου της ΕΕ για τις μεταναστευτικές ροές, ήταν το κύριο αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκου Ξυδάκη με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Τουρκίας στην Ελλάδα, Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο και Κερίμ Ουράς, αντίστοιχα.

Ο Ισπανός πρέσβης παρέθεσε τις εμπειρίες της χώρας του στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Ξυδάκη με Αλφόνσο Λουτσίνι Ματέο συζητήθηκαν θέματα κοινού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και διμερώς.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Κερίμ Ουράς, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών στα θέματα ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και σε πιθανά πεδία διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησε και η κατάσταση στη Συρία.

About m bonsu