Home / Ειδήσεις / «Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί για τη ΝΔ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι και να τα ξανακτίσουμε όλα από την αρχή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του εγχειρήματος επαφίεται στους υποψηφίους και στην ποιότητα του πολιτικού τους λόγου».

Τονίζει ότι η ΝΔ θα γίνει ελκυστική μόνο εάν «ξαναέλθει σε επαφή με την κοινωνία». Για τη διαδικασία διεκδίκησης της αρχηγίας, σημειώνει ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται σε μάχη με αντιπάλους, αλλά σε ένα δημιουργικό συναγωνισμό ιδεών.

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα της ΝΔ με «έναν αρχηγό που θα ακυρώσει την προσωπική επιρροή που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινωνία», ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας αντι-Τσίπρας, αλλά αυτός που θα νικήσει τον Τσίπρα «όχι επειδή θα είναι νεότερος και ομορφότερος, αλλά καταλληλότερος».

Εκτιμά ότι στα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού πρέπει να περιλαμβάνεται η ικανότητα αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, να μην χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό και να κατανοεί τους πολίτες, να διαθέτει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή. «Σε κάθε περίπτωση να είναι σύγχρονος και ανοιχτός σε ιδέες», προσέθεσε.

About m bonsu