Home / Ειδήσεις / Με την «Xenia» του Κούτρα διαγωνίζεται η Ελλάδα στα ξενόγλωσσα Όσκαρ 2015

Με την «Xenia» του Κούτρα διαγωνίζεται η Ελλάδα στα ξενόγλωσσα Όσκαρ 2015

Η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα θα είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2015, κατά την 88η διοργάνωση της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιλογή της ταινίας έγινε έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού και απόφαση της υπηρεσιακής αν. υπουργού πολιτισμού, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Η «Xenia» είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, σε σενάριο του ίδιου, και αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Η «Χenia», που είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έπειτα από τη συμμετοχή της σε πάνω από 30 φεστιβάλ παγκοσμίως διανεμήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Τώρα περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου εκτός από την έξοδό της στις ΗΠΑ από τη Strand Releasing, «βγαίνει» στις αίθουσες και στο Μεξικό από αύριο 4 Σεπτεμβρίου.

About m bonsu