Home / Διεθνή / Με μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Με μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Λευκωσία, Κύπρος
Oι εξελίξεις στο Κυπριακό, η επικείμενη έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο και περιφερειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Ειδικά για την επικείμενη έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Εξέφρασα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήρια μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων δύο μηνών και είχαμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, πόσο σημαντικές είναι στην όλη προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην συνάντηση, η οποία κράτησε μία ώρα, ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την κοινή συνάντηση του στο Νταβός με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αμέριστη η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Κυπρίου προέδρου και του Κυπριακού λαού για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε στον πρόεδρο Αναστασιάδη την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και επεσήμανε  ότι «μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού» των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο.

Το μεσημέρι ο πρέσβης της Ελλάδος, Ηλίας Φωτόπουλος, παρέθεσε γεύμα στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τις πολιτικές επαφές του κατέθεσε στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα στις Κεντρικές Φυλακές, όπου είναι οι τάφοι ηρώων του αγώνα του 1955-59 κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας.

Στην συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου επίσης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της Δύναμης. Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς , οπλίτες και άλλο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ τους ευχήθηκε να είναι ακμαίοι και να διατηρούν ψηλά το φρόνημα του ελληνικού στρατού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin