Home / Πολιτισμός / Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival

Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival

Με τον «Απίθανο Κύριο Φοξ», το αριστουργηματικό animation του Γουές ‘Αντερσον (2009), ολοκληρώθηκε για φέτος το 5ο Athens Open Air Film Festival, που ξεκίνησε τον Ιούνιο πραγματοποιώντας πάνω από 25 δωρέαν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές με φόντο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο, όπως πλατείες, πάρκα και πεζόδρομοι, αλλά και μερικούς από τους «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης . Την προβολή, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, παρακολούθησε, το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με το κοινό και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ελληνογάλλος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έχει υπογράψει και τη μουσική επένδυση της ταινίας.

Στην αρχή της βραδιάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης απένειμε στον διεθνούς φήμης συνθέτη ένα τιμητικό βραβείο από το δήμο της Αθήνας για το «σύνολο του εξαίρετου έργου του».

«Είμαι πολύ συγκινημένος και νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνια. Δεν ήξερα ότι με περιμένει κάποιο βραβείο εδώ, στην Αθήνα που είναι το λίκνο του πολιτισμού»ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Αλεξάντρ Ντεσπλά , που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη μεγάλη «best of» συναυλία του, που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (9/9) στο Ηρώδειο με την συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο διάσημος συνθέτης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που βρέθηκε ξανά σε ένα θερινό σινεμά, καθώς του θύμισε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων στην Ελλάδα που παρακολουθούσε ταινίες σε θερινούς κινηματογράφους στη Κινέτα και το Λαγονήσι. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχαμε παει να δούμε μία ταινία με τον Λουί ντε Φινές στο θερινό της Κινέτας και πήραμε και σουβλάκια . Αυτό που ήταν δύσκολο , ήταν το ν’ ακούσει κάνεις τον ήχο της ταινίας που ήταν πολύ χαμηλός , καθώς όλοι διάβαζαν τους υπότιτλους και παράλληλα μιλούσαν . Ηταν πολύ ωραία όμως !», είπε ο Ντεσπλά.

About totritomati