Home / Ειδήσεις / Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα περάσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα περάσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αναλυτική πρόγνωση

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα γιορτάσουν οι εκδρομείς τα κούλουμα και τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί στη Δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και το Κρητικό, από το μεσημέρι και μετά, ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και από το μεσημέρι σχεδόν μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, περιμένουμε την παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας θα γιορτάσουν οι εκδρομείς τα κούλουμα και τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

Αναλυτικά ο καιρός τις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, το Σάββατο (12/03/2016) στα νοτιοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Την Κυριακή (13/03/2016) στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα (14/03/2016) λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένησης των φαινομένων. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τρίτη (15/03/2016) και την Τέταρτη (16/03/2016) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή protothema.gr

About Vassilis Batzis