Home / Ελλάδα / Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση των μεταναστών στο γήπεδο του χόκεϊ

Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση των μεταναστών στο γήπεδο του χόκεϊ

Αθηνα
Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η μετεγκατάσταση μεταναστών από το Taw Kwon Do στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, καθώς ο χώρος δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας, ώστε η εγκατάσταση να ειναι καθ’ όλα έτοιμη για τη φιλοξενία των μεταναστών.

Προτεραιότητα δίνεται στη μεταφορά ατόμων που θεωρούνται ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ αναζητείται τρόπος να διαχωριστούν από τις οικογένειες και τις γυναίκες με παιδιά οι νέοι άντρες που ταξιδεύουν μόνοι τους, καθώς έχουν σημειωθεί επεισόδια, όπως αναφέρει το Έθνος.

Για λόγους ασφαλείας η διαδικασία μετεγκατάστασης γίνεται υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει με ταχύτατο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης του Tae Kwon Do, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει αγώνες kick boxing. Πηγές από την εταιρεία επισημαίνουν ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα χρειαστούν περίπου 6.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος καθαριότητας και απολύμανσης του χώρου.

Στο μεταξύ δύο ακόμα λεωφορεία έφθασαν την Τετάρτη από την Ειδομένη στην Αθήνα με μετανάστες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα. Άγνωστο παραμένει το που θα εγκατασταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 100 Μαροκινοί που φέρονται να δημιουργούσαν προβλήματα οδηγήθηκαν στο προαναχωρισιακό κέντρο της Κορίνθου.

Επίσης, αρκετοί μετανάστες αναχώρησαν από το γήπεδο του Taw Kwo Do με άγνωστο προορισμό.

Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη ακόμη και τώρα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, ενώ αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής που θα επεξεργαστεί και θα διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις. Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει, επίσης λανθασμένη την επιλογή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και του Ελληνικού για φιλοξενία.
Newsroom ΔΟΛ

About totritomati