Home / Lifestyle / Μεταμόσχευση μαλλιών μετά τους μεγάλους τελικούς;

Μεταμόσχευση μαλλιών μετά τους μεγάλους τελικούς;

Giorgio Chiellini, Luka Zoric και πολλοί άλλοι αθλητές εμφανίζουν τριχόπτωση με ορισμένους από αυτούς να μην κρύβουν ότι αναζητούν λύσεις. Φυσικά, η απόδοσή τους στο τερέν δεν κρίνεται από αυτό. Ωστόσο, η καλή εμφάνιση πάντα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, αφού η πλούσια κώμη θεωρείται παραδοσιακά ένδειξη αρρενωπότητας και κύρους.

«Η τριχόπτωση στους άντρες οφείλεται κυρίως στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία που είναι γενετικά καθορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι και με συντηρητική αγωγή όπως η χρήση λοσιόν μινοξιδίλης ναι μεν επιβραδύνουμε τη γρήγορη πτώση των μαλλιών, αλλά σπάνια αποτρέπουμε την εξέλιξή της» εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση του τριχωτού, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει ο γιατρός, πολλοί νέοι που έχουν επηρεαστεί από μεγάλους αθλητές που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών, επισκέπτονται την κλινική του ρωτώντας τον αν η διαδικασία γίνεται και το καλοκαίρι και αν εξασφαλίζει μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα.

«Η σύγχρονη μέθοδος FUE είναι η λιγότερο τραυματική που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και την εφαρμόζουμε ανεξαρτήτως εποχής. Με αυτήν δεν υπάρχουν σημάδια, ουλές, μελανιές και μεγάλος χρόνος ανάρρωσης. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέσα σε λίγες ώρες έχουμε εμφυτεύσει τα γερά τριχοθυλάκια κάποιου από το πίσω μέρος του κεφαλιού στην λήπτρια χώρα που έχει αραίωση» τονίζει ο γιατρός. Μάλιστα, το καλοκαίρι δεν θα στερηθείτε τα μπάνια σας: «Κάποιος μπορεί να κολυμπήσει από το απόγευμα της επόμενης μέρας. Αυτό που πρέπει να αποφεύγει είναι η έκθεση στον ήλιο μέχρι και 3 μέρες μετεπεμβατικά και να φοράει καπέλο» προσθέτει ο Δρ Βεκρής.

Έχετε να διαθέσετε χρόνο για τον εαυτό σας; Αυτό είναι που έχει σημασία, γι’ αυτό και αρκετοί αθλητές θεωρούν αυτή την περίοδο που απέχουν από αγώνες, ιδανική.

Το αποτέλεσμα της εμφύτευσης μαλλιών θα αρχίσει να φαίνεται από τον δεύτερο μήνα, ενώ ένα χρόνο μετά την επέμβαση το 98% των τριχοθυλακίων θα έχουν επαναφυτρώσει.

 

πηγή:http://www.sport24.gr/genika/advertorial/metamosxeysh-malliwn-meta-toys-megaloys-telikous.3486273.html

About basilis progressive