Home / Γενικές ειδήσεις / «Μενού» για 5.000 άτομα – Δωρεάν Κυριακάτικο τραπέζι στην πλατεία Κοτζιά Πηγή: «Μενού» για 5.000 άτομα – Δωρεάν Κυριακάτικο τραπέζι στην πλατεία Κοτζιά

«Μενού» για 5.000 άτομα – Δωρεάν Κυριακάτικο τραπέζι στην πλατεία Κοτζιά Πηγή: «Μενού» για 5.000 άτομα – Δωρεάν Κυριακάτικο τραπέζι στην πλατεία Κοτζιά

Τραπέζι για 5.000 άτομα στρώνει ο δήμος Αθηναίων την Κυριακή συμμετέχοντας στη διεθνή πρωτοβουλία κατά της σπατάλης τροφίμων.

Το γεύμα είναι ανοιχτό για όλους και θα προετοιμαστεί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας στην πλατεία Κοτζιά με βασικά συστατικά λαχανικά και φρούτα που επρόκειτο να πεταχτούν, είτε λόγω των αυστηρών αισθητικών κριτηρίων της αγοράς, είτε γιατί θα περίσσευαν.

Επίσης, το «Με-Νού για 5.000» θα φιλοξενήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πολιτών και επαγγελματιών. Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει την εκστρατεία αυτή στο πλαίσιο της ευρύτερης διασφάλισης ενός βιώσιμου διατροφικού συστήματος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ ομάδων πολιτών και άλλων φορέων της Αθήνας με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

About gus_maverick