Home / Ειδήσεις / Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του «όχι»

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ του «όχι»

Με κυρίαρχο σύνθημα «όχι στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανώ τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής» με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους, οι ζωές μας, μας ανήκουν» κάποια από τα λόγια των διαδηλωτών.

“Στο δρόμο προς το Ραδιομέγαρο της @ErtSocial, η μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου, του περήφανου #OXI στο #Syntagma μας δίνει δύναμη” έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, καθ’ οδόν προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου έδωσε συνέντευξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Κοσμοπλημμύρα ενός πλειοψηφικού “όχι” την Κυριακή στο δημοψήφισμα” περιέγραψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος. “Ο ελληνικός λαός θα πει ένα μεγάλο “όχι” και ένα μεγάλο “ναι” σε μια καινούρια, προοδευτική Ελλάδα” τόνισε, προσθέτοντας πως ο λαός δεν δέχεται συμφωνίες-ληστείες και τελεσίγραφα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέτα Καββαδία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε πως “λέμε “όχι” στην Ευρώπη της Αγοράς, της υποταγής και σε αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας”.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών πραγματοποίησαν, στον Λευκό Πύργο, πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαίοι, ζητώντας από τον λαό να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας».

πηγή απε μπε

About m bonsu