Home / Διεθνή / «Μαύρο» στον Τραμπ ζητεί η εφημερίδα USA Today

«Μαύρο» στον Τραμπ ζητεί η εφημερίδα USA Today

«Επικίνδυνος δημαγωγός»

Ουάσινγκτον

Θέση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο περιγράφει ως «επικίνδυνο δημαγωγό», πήρε η εφημερίδα USA Today, παροτρύνοντας τους αναγνώστες της να μην ψηφίσουν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.  Από τις σελίδες της όμως οι συντάκτες ξεκαθαρίζουν πως το «όχι» στον αμερικανό μεγιστάνα δεν ισοδυναμεί με «ναι» στην Χίλαρι Κλίντον.

Όπως τονίζεται σε άρθρο τής USA Today, είναι η πρώτη φορά που η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα παίρνει θέση για τις προεδρικές εκλογές.

Απαριθμώντας οκτώ λόγους για την απόφασή της, η εφημερίδα κατηγορεί τον Τραμπ πως «δεν είναι σε θέση να γίνει ηγέτης», «εμπορεύεται την προκατάληψη» και «είναι ψεύτης κατ’ εξακολούθηση».

«Οι διακηρύξεις του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική καλύπτουν συνήθως ένα ευρύ φάσμα, από ανίδεες έως ασυνάρτητες» επισημαίνεται στο άρθρο.

Όσο για την Χίλαρι Κλίντον, η USA Today ανέφερε ότι οι συντάκτες της διαφωνούσαν ως προς την υποψηφιότητά της και πως οι αμφιβολίες που υπήρχαν για την πρώην υπουργό Εξωτερικών εστιάζονταν στην «αίσθηση ότι δικαιούται ειδικής μεταχείρισης, την έλλειψη ειλικρίνειάς της και την υπερβολική αμέλειά της στον χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών».

Παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να μείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, η USA Today έγραψε: «Οτιδήποτε και αν κάνετε, ωστόσο, αντισταθείτε στις σειρήνες ενός επικίνδυνου δημαγωγού. Ασφαλώς ψηφίστε, απλώς όχι για τον Ντόναλντ Τραμπ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis