Home / Διάφορα / «Μαύρη λίστα» της Ρωσίας με ευρωπαίους πολιτικούς που δεν μπορούν να μπουν στη χώρα

«Μαύρη λίστα» της Ρωσίας με ευρωπαίους πολιτικούς που δεν μπορούν να μπουν στη χώρα

Κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία παρέδωσε η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, αναφέροντας πως πρόκειται για αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.
«Η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τρεις Ολλανδοί βουλευτές, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας περιλαμβάνονται συνολικά περίπου 90 ονόματα. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει απαγορεύσει σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς να μπουν στη χώρα. Μέχρι τώρα όμως αρνιόταν να αποκαλύψει τον πλήρη κατάλογο με τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου.

«Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία όσον αφορά τη νομική βάση, τα κριτήρια ή τη διαδικασία με την οποία έλαβε την απόφαση αυτή η Μόσχα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ περιλαμβάνεται στον κατάλογο, είπε ο εκπρόσωπός του, Γερούν Ράινιεν. «Ο κ. Φέρχοφστατ δεν μπορεί να μπει στη Ρωσία, είναι στον κατάλογο μαζί με περίπου άλλα 80 πρόσωπα», συμπλήρωσε.

πηγή tvxs

About m bonsu