Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Μαυροκεφαλίδης: «Δεν πρόκειται να κοιτάξουμε πίσω»

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν πρόκειται να κοιτάξουμε πίσω»

Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και να διαχειριστεί την πίεση που θα υπάρχει σε Ελλάδα και Ευρώπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Μόνο το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Έλληνας σέντερ είπε πως η «Ένωση» θα πρέπει να αφήσει πίσω της τον πικρό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άρη, καθώς ακολουθεί μία περίοδος πίεσης στις υποχρεώσεις που θα έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη, η οποία πρέπει να διαχειριστεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Η χρονιά ξεκινά με ένα δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είναι γεγονός ότι προερχόμαστε από μία κακή ήττα. Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τον Άρη. Χάθηκε ένας στόχος, που θα μπορούσε να μας είχε ανεβάσει και ψυχολογικά. Είναι βέβαιο ότι αν προκρινόμασταν θα παλεύαμε για το κάτι καλύτερο στο Κύπελλο. Αποκλειστήκαμε. Αφοσιωνόμαστε στο Πρωτάθλημα, αλλά βεβαίως και στην Ευρώπη. Γνωρίζω πολύ καλά, έχοντας φορέσει τη φανέλα μεγάλων ομάδων, ότι υπάρχει πίεση αυτή την ώρα. Και σ’ ένα βαθμό αυτή η πίεση μπορεί να λειτουργήσει και ευεργετικά για την ομάδα. Όπως ευεργετικός μπορεί να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα και ο αποκλεισμός όσο κι αν αυτό φαίνεται οξύμωρο.

Θέλω να επισημάνω, ωστόσο, την ανάγκη που υπάρχει αυτή την ώρα για υπομονή. Χρειάζεται να δουλέψουμε πάρα πολύ. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουμε η ομάδα, που επιθυμούμε. Χρειάζεται επίσης να μη ξεχνά κανείς πού ήταν η ΑΕΚ πριν από δύο-τρία χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα. Δεν ανεβαίνεις στην κορυφή σε μια ημέρα.

Δεν πρόκειται να κοιτάξουμε πίσω. Ο αγώνας με τον Άρη τελείωσε. Ο Άρης νίκησε δίκαια. Θα κοιτάξουμε πίσω εμείς, εσωτερικά, μόνο και μόνο για να δούμε τι δεν κάναμε σωστά. Και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Παρακολουθώ τι γίνεται, τι λέγεται, τι γράφεται. Δεν νομίζω, ότι βγαίνει κάτι με το να επιρρίπτουμε ευθύνες δεξιά ή αριστερά και να δείχνουμε με το δάκτυλο τον άλφα ή τον βήτα. Είναι δική μας δουλειά να βρούμε τι φταίει και να προχωρήσουμε. Παίκτες, προπονητές και διοίκηση θα βρούμε τι φταίει. Και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Πρέπει να επέλθει η ηρεμία και να προχωρήσουμε.

Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Λογικό. Πρέπει και εμείς ως παίκτες να διαχειριστούμε αυτή την πίεση. Και σε κάθε περίπτωση, μπορεί να αποδειχθεί για καλό μας. Θέλουμε με κάθε τρόπο να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ νωρίς για να υποστηρίξουμε, ότι το ματς είναι καθοριστικό για την πορεία του Πρωταθλήματος, αλλά η νίκη θα είναι σημαντική. Έχουμε δρόμο. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια προβλήματα, αλλά δεν παύει να είναι υπολογίσιμος. Θα μου πει κάποιος “μα, και η ΑΕΚ έχει προβλήματα, με απουσίες παικτών της”. Είμαι από εκείνους, που στην καριέρα μου ουδέποτε επικαλέσθηκα, όμως, τα όποια προβλήματα.

Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, μπαίνεις για να κερδίζεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όπως δεν υπήρχαν και στον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Θέλουμε την στήριξή του. Είναι πιο απαιτητό από ποτέ».

πηγή sport fm

About m bonsu