Home / Κόσμος / Μακελειό στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια. Δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής -ένας άνδρας και μια γυναίκα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

«Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος. Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.

Το NBC News μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από πολλές πηγές ως ο Σιέντ Φαρούκ. Ωστόσο το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή. Με το όνομα αυτό βρίσκεται καταχωρημένος ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής έκαναν χθες τη γιορτή στην οποία άνοιξαν πυρ οι άγνωστοι.

Δέκα ώρες μετά το μακελειό αυτό και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό σχετικά με τα θύματά του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 17 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati