Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Μίλησε για όλα ο Γκιστ!

Μίλησε για όλα ο Γκιστ!

Απολαυστικός ήταν ο Τζέιμς Γκιστ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανική ιστοσελίδα, με τον Αμερικανό φόργουορντ να μιλά για την καριέρα του, τον Παναθηναϊκό και να στάζει… μέλι για Αργύρη Πεδουλάκη!

Ένα… όνειρο ζει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα «solotriplesacb.com», όπου αναφέρθηκε σε όλα! Από τις δυσκολίες που συνάντησε στην Ουνικάχα Μάλαγα και μέχρι τη «λύτρωση» που ήταν το «τριφύλλι», τον Αργύρη Πεδουλάκη που του χρωστά πολλά γι’ αυτό που είναι τώρα, αλλά και την τιμή να αγωνίζεται στο πλάι του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αρχικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για την πορεία της καριέρας του, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τραυματισμό που είχε και του κόστισε τη συμμετοχή στο training camp των Σπερς, μέχρι και τη χειρότερη χρονιά στην καριέρα του που ήταν στο 2010 στη Φενερμπαχτσέ. Για να αναφερθεί στο πως κατέληξε στον Παναθηναϊκό:

«Το καλοκαίρι του 2012 δέχθηκα την πρόταση της Ουνικάχα Μάλαγα, προκειμένου να βρω την καλή μου κατάσταση στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως, η σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα και τρεις μήνες μετά ο κόουτς Ρέπεσα δεν με ήθελε και έτσι μετακόμισα στον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι αυτή η μεταγραφή θα αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όταν τελείωσε εκείνη η σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας μου. Φτάσαμε μέχρι τα playoffs της Ευρωλίγκας, όπου αποκλειστήκαμε στο πέμπτο παιχνίδι από την Μπαρτσελόνα, ενώ στην Ελλάδα κατακτήσαμε το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα με 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήθελα να φύγω από την ελληνική ομάδα, καθώς είμαι πολύ ικανοποιημένος. Φυσικά, ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό».

Για το πώς αισθάνεται που φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη τιμή, καθώς την έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες. Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη παράδοση, ιστορία, με ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε 17.000 θεατές και δεν περιγράφεται με λόγια. Επίσης, το να έχω την ευκαιρία να παίξω πλάι στον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι μεγάλη τιμή, καθώς αρκετοί δεν το έχουν καν ονειρευτεί».

Για το τι περιμένει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχουμε μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Επίσης, πολύ καλοί φέτος αναμένονται οι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πιστεύω πως θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει τουλάχιστον μία ελληνική ομάδα στο Final 4 της Ευρωλίγκας, οπότε περιμένουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος».

Για το ποια προσωπικότητα τον έχει βοηθήσει περισσότερο: «Ο Αργύρης Πεδουλάκης με έχει βοηθήσει πολύ ως παίκτη. Πίστευε εμένα και την ικανότητά μου στην επίδραση του παιχνιδιού. Με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ και μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως αν δεν ήταν αυτός τότε θα ήμουν ένας διαφορετικός παίκτης και όχι ένας που θα μπορούσε να σταθεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Όσον αφορά σε παίκτες, ο Τζο Σμιθ στην Μπιέλα, ο Γκριν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και οι Στεφάν Λάσμε και Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως όλοι αυτοί με βοήθησαν να γίνω καλύτερος ως άνθρωπος και γι’ αυτό είναι αδέρφια μου».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε για τη χρήση κάνναβης που είχε κάνει: «Θα ήθελα να πω την ειλικρινή μου συγγνώμη στους οπαδούς για όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν. Για να είσαι ένας παίκτης τοπ επιπέδου, θα πρέπει να λείπουν αυτά. Πραγματικά λυπάμαι και γι’ αυτό θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να φέρω ξανά τη χαρά στη Θύρα 13».

πηγή sport fm

About m bonsu