Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός / Μία νύχτα σαν κι αυτή…

Μία νύχτα σαν κι αυτή…

Πριν από έξι χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου 2009, ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε πάλι την Άρσεναλ και με το γκολ του Λεονάρντο προκρίθηκε στους «16» του Champions League.

Tετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015: Ο Ολυμπιακός είναι αντιμέτωπος με την ιστορία. Είναι έτοιμος να «πετάξει» εκτός συνέχειας Champions League την Άρσεναλ. Είναι έτοιμος να περάσει στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009: Ο Ολυμπιακός ήταν αντιμέτωπος με την Άρσεναλ. Απλώς εκείνη την ημέρα οι «κανονιέρηδες» είχαν έρθει αδιάφοροι στην χώρα μας. Είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και ο Βενγκέρ είχε προτιμήσει να φέρει τα «δευτερότριτα» στην Ελλάδα. Τότε οι Πειραιώτες με το γκολ του Λεονάρντο (σε εκείνο το ματς έπαιξε εξτρέμ), πήραν τη νίκη με 1-0 και προκρίθηκαν στους «16». Δύο μήνες αργότερα αποκλείστηκαν από την Μπορντό.

Μία νύχτα σαν κι αυτή ελπίζουν να ζήσουν και σε λίγα 24ωρα οι «ερυθρόλευκοι». Και θέλουν να την ζήσουν ακριβώς έξι χρόνια μετά από εκείνο το παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Λεονάρντο. Ένας Λεονάρντο ο οποίος τότε ήταν 23 ετών και πολλά υποσχόμενος, αλλά τώρα στα 30 του βγάζει το ψωμί του στην ομάδα που δημιούργησε ο Ριβάλντο, την βραζιλιάνικη Μότζι Μιρίμ.

Πολλές ιστορίες μπορούμε να θυμηθούμε από εκείνη την βραδιά. Πρώτον, ότι ο Βενγκέρ κάθισε στον πάγκο του στο… παρά ένα. Είχε βραβευτεί από τον Ολυμπιακό και επειδή πείναγε και λίγο, μέχρι και τις 21.40 (πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του ματς), βρισκόταν στο εστιατόριο του Καραϊσκάκη και έτρωγε μπιφτέκια και σαλάτες!

Ο δε Ζίκο που καθόταν στον κόκκινο πάγκο έπαιζε το κεφάλι του. Βλέπετε, είχαν παρουσιαστεί ένα σωρό κρούσματα στο Ρέντη. Δεν ήταν μόνο η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού που προβλημάτιζε. Π.χ. ο Βραζιλιάνος ζητούσε από τους παίκτες του να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο μισή ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης. Και τι συνέβαινε; Εμφανιζόταν ο ίδιος μισή ώρα αργότερα, είτε επειδή «κόλλαγε» στην κίνηση, είτε επειδή του χάλαγε το αμάξι. Τέτοιες δικαιολογίες χρησιμοποιούσε.

Στην ανάλυση που είχε κάνει στους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι, είχε φτάσει σε ένα σημείο να μιλάει και για τρόπο αντιμετώπισης ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ που ήταν γνωστό πολύ καιρό πριν ότι δεν θα έπαιζαν στο Καραϊσκάκη. Δεν είχε ενημερωθεί προφανώς ότι κάποιοι ήταν τιμωρημένοι ή τραυματίες.

Ο Βενγκέρ είχε ερωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου από Έλληνα δημοσιογράφο για το πώς καταφέρνει να παίζει η Άρσεναλ εκείνη την περίοδο σαν… play station. Ο Αλσατός τεχνικός χαμογέλασε και όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του πλησίασε τον Έλληνα δημοσιογράφο και του υποσχέθηκε πώς θα τον κεράσει… μακαρονάδα επειδή του έκανε «την ωραιότερη ερώτηση εκείνης της σεζόν»!

Βέβαια τώρα δεν θα έχει ούτε καρμπονάρες, ούτε μπιφτέκια, ούτε play station, ούτε αδιάβαστους προπονητές. Οι μοναδικές ομοιότητες είναι ότι το ματς γίνεται την ίδια μέρα και πώς ο Ολυμπιακός έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο, δηλαδή την πρόκριση ως δεύτερος από τον όμιλό του. Αντιθέτως, η Άρσεναλ τώρα «καίγεται», ενώ τότε είχε έρθει για να δουν οι παίκτες της την Ακρόπολη.

Όπως και να ‘χει, στο λιμάνι ονειρεύονται μία νύχτα σαν και αυτή που είχε ζήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού πριν από έξι χρόνια. Τα πράγματα βεβαίως την Τετάρτη (9/12) θα είναι σαφώς δυσκολότερα και τα εμπόδια που καλούνται να υπερπηδήσουν οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σαφώς υψηλότερα. Υπομονή: Λίγα 24ωρα έμειναν…

Για την ιστορία πάντως, ας θυμηθούμε ποιοι είχαν παίξει τότε:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Γκαλέτι, Ντουντού (86′ Ντομί), Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ (90’+1 Πάντος), Μήτρογλου.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Μέριδα, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ (77′ Σουνού), Βέλα.

Πηγή: sport 24

About Pasxalis Fragos