Home / Ειδήσεις / Μήνυμα ενότητας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα ενότητας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με το βλέμμα στην ψηφοφορία της Τετάρτης για τη συμφωνία και τις διαρροές που αναμένονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της ημέρας, ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση απόψε.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα μέλη της ΠΓ κατέθεσαν διάφορες προτάσεις, τις οποίες ανέλαβε να μεταφέρει ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη ενότητας του κόμματος, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη να υποστηρίζει ότι δεν θέλει επί των ημερών του να προχωρήσει σε διαγραφές ή στη μετάλλαξη του κόμματος σε μνημονιακό.

Εντός της ημέρας, ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διευκρινιστεί η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος κατά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Εάν επαναληφθεί η εικόνα που καταγράφηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, αναμένονται περί τις 30 διαρροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 19:00 απόψε συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα για να λάβει τις τελικές αποφάσεις της, μετά και τη συνεδρίαση της Πολιτιής Γραμματείας.

Με δήλωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία» και ότι «το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλο στέλεχος της Αριστεράς Πλατφόρμας, ο βουλευτής Πειραιά Στάθης
Λεουτσάκος έγραψε στο Facebook: «Αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί διέξοδο, αντίθετα μονιμοποιεί τα αδιέξοδα. Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη. Θα είμαι παρών στους κοινωνικούς, πολιτικούς και εργατικούς αγώνες για λαϊκή και εθνική κυριαρχία, για κατάργηση της λιτότητας και της ύφεσης, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500012423#ref=latestarticles

About basilis progressive