Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / «Μέσα σε όλους τους στόχους ο Άρης»

«Μέσα σε όλους τους στόχους ο Άρης»

Στην άνεση που παρέχει η διοίκηση του Άρη στους παίκτες και στην πορεία ρους μέχρι τώρα αναφέρθηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6, τονίζοντας πως μπορούν να πετύχουν τους στόχους.

Για τις δυνατότητες που έχει ο Άρης να πετύχει τους φετινούς του στόχους, αλλά και την καλή σχέση που έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου μεταξύ τους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Ξανθόπουλος, τονίζοντας πως η διοίκηση έχει βοηθήσει πολύ στο καλό κλίμα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:
Για το χτύπημα που δέχτηκε ο Σίμτσακ: «Ήταν γερό χτύπημα. Κι εμείς φοβηθήκαμε. Ευτυχώς είναι μια χαρά. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά μετά είδα τα αίματα. Ευτυχώς είναι καλά. Είναι κάποια πράγματα που απλά συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι. Ο Σίμτσακ είναι σκληρός παίκτης, μπορεί να παίζει κι αυτός δυνατά. Ο άλλος τον χτύπησε στην καρωτίδα, είναι πολύ διαφορετικό το ένα απ’ το άλλο».

Για το ότι ο Άρης κάνει εντυπωσιακή πορεία φέτος: «Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να το πούμε. Το θετικό είναι ότι είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους που έχουμε θέσει. Έχουμε λίγες πιθανότητες για το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι νοκ άουτ ματς και είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του Eurocup. Μετά από κάποια χρόνια μακριά απ’ τα ευρωπαϊκά κύπελλα ο Άρης επανέρχεται σε έναν όμιλο με καλές ομάδες. Φέτος το Eurocup έχει μεγαλώσει πολύ, έχει ομάδες επιπέδου ευρωλίγκα και θα δυναμώσει κι άλλο στη συνέχεια. Είμαστε και στο πρωτάθλημα μέσα στους στόχους. Είναι νωρίς βέβαια, αλλά προερχόμαστε από νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά είναι λογικό γιατί είμαστε μια καινούρια ομάδα».

Για τα σκαμπανεβάσματα και άλλων ομάδων: «Φέτος πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει άσχημα και είναι πιθανόν να μην περάσουν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Δεν είμαστε στο επίπεδο της Ρεάλ, του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Τώρα φτιάχνεται ο Άρης και μπαίνει στις διοργανώσεις πιο δυναμικά. Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, θα υπάρχουν και καλές και κακές βραδιές. Ευτυχώς μετά την κακή βραδιά μας, ήρθε το καλό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρξουν παιχνίδια που όλα θα πάνε στραβά. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Εμείς μετά από κείνο τον αγώνα διαχειριστήκαμε σωστά την ήττα και την κακή εμφάνιση.

Για την διοίκηση: «Κακά τα ψέματα, όταν έχεις διοίκηση με οικονομική επιφάνεια, ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ. Αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Το λέμε και προσπαθούμε να το πιστέψουμε. Η συγκεκριμένη οικογένεια αγαπάει πολύ το μπάσκετ και τον Άρη. ‘Έχω δει πολλές αντιδράσεις των άκρων μετά από τέτοιες ήττες, όμως ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε και μας μίλησε λογικά και ψύχραιμα, με σωστό τόνο και σωστά λόγια. Υπάρχει μια συνοχή στην ομάδα. Όλα είναι αλυσίδα. Η διοίκηση, με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες είναι πολύ κοντά. Υπάρχουν και μικρές λεπτομέρειες που ίσως μακροπρόθεσμα κάνουν την διαφορά».

Για το δυνατό σημείο και τη μεγάλη αδυναμία: «Σίγουρα αρνητικό είναι πως είναι μια καινούρια ομάδα, λείπει το δέσιμο. Στα θετικά είναι πως οι προπονητές έχουν μοιράσει τους ρόλους. Ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και τι χρόνος του αναλογεί. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι έχουμε καλούς χαρακτήρες, καλά αποδυτήρια».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι απαιτητικός ο κόσμος, αλλά όχι παράλογος. Ανταποκρίνεται. Σε παιχνίδια που είναι χαμηλής εμπορικότητας το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Είναι πολύ σημαντικό. Ο πρώτος στόχος είναι να φεύγουμε όλοι ευχαριστημένοι απ’ το μπάσκετ που έχουμε παίξει και φυσικά να έρθουν τα αποτελέσματα».

Για το αν περιμένει κάποια έκπληξη στα πλέι οφ: «Οι ομάδες της περιφέρειας κάνουν τρομερή χρονιά. Ο Κόροιβος ο Κολοσσός… Φέτος στα ημιτελικά, όποιος είναι απέναντι στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως μπορούν να τους χτυπήσουν στην έδρα τους. Υπάρχει διαφορά βέβαια ακόμα».

πηγή sport fm

About m bonsu