Home / Ειδήσεις / Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές στην τουρκική πρεσβεία

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές στην τουρκική πρεσβεία

Έφτασαν μόλις λίγα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου

Δείτε φωτογραφίες – Περίπου στις 13:15, αναρχικοί πέταξαν μπογιές και φυλλάδια στο κτίριο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ – Δεν έγιναν προσαγωγές

Σε μία ακόμη «παρέμβαση» προέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Περίπου δέκα άτομα χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν φέιγ βολάν με την υπογραφή  της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Τούρκους. «Θάνατος στο φασισμό», έγραφαν τα φυλλάδια.

Οι αναρχικοί πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στο κτήριο, μαζί με φέιγ βολάν που έριξαν στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, μόλις λίγα μέτρα απότο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπάρχουν και σπασμένα παράθυρα.

Παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν μόλις δυο βήματα από το γραφείο του πρωθυπουργού και το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την «ακτιβιστική» τους ενέργεια, τρέχοντας, διέφυγαν ανενόχλητοι προς το Παγκράτι. Κι αυτό σε μία περιοχή που θεωρείται από τις καλύτερα φρουρούμενες στην Αθήνα…

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δεν σημειώθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis