Home / Ειδήσεις / Λ. Κατσέλη: Θα ήταν τρελό να μην υπάρξει συμφωνία

Λ. Κατσέλη: Θα ήταν τρελό να μην υπάρξει συμφωνία

Η πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας εκτίμησε ότι “θα βρεθεί” μία συμφωνία με τους πιστωτές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, προειδοποιώντας για τις “πολύ σοβαρές συνέπειες” που θα είχε ένα αντίθετο σενάριο.

“Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία”, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC.

“Δεν μπορώ να φανταστώ [ότι θα υπάρξει] στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για την ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές”, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

“Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια [ευρώ] μπορείτε να την ακυρώσετε και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ”, εκτίμησε.

“Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα”, επέμεινε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

πηγή απε μπε

About m bonsu