Home / Ειδήσεις / Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο Grexit

Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο Grexit

Έντονη ανησυχία για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνστ, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις ενός Grexit στην αμερικανική οικονομία.

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το υπουργείο Οικονομικών. Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο Ερνστ πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτό το θέμα στην G7 και συνεχίζουμε να είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν».

Στην ερώτησε εάν μελετάται πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, ο κ. Ερνστ απάντησε ότι δεν είχε τίποτα να ανακοινώσει επ’ αυτού.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003984#ref=latestarticles

About Panos Dreamer