Home / Επικαιρότητα / Λαφαζάνης: Νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω

Λαφαζάνης: Νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη -κύριο εκφραστή της Αριστερής Πλατφόρμας- να δηλώνει εκ νέου την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη ότι «νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω».

Η αμετακίνητη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια επιλογών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες- όταν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή και δεν ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της πλειοψηφίας θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για το προεκλογικό πρόγραμμά της, είμαστε δεσμευμένοι στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές υλοποιούμε» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε πως η θέση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ξεκάθαρη, δεν στηρίζει προαπαιτούμενα, δεν στηρίζει μνημόνια, δεν συναινεί στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.

Μιλώντας και εξ ονόματος όλων των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι κανείς δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευμένοι με το προεκλογικό του πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης.

«Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε κατά των μνημονίων, κατά της λιτότητας, δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός αφαίμαξη, δεν αντέχει άλλο πίεση στις συντάξεις και στους μισθούς, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά, η λιτότητα οδηγεί σε ύφεση, η ύφεση φέρνει νέα Μνημόνια, σε έναν απέραντο φαύλο κύκλο».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε σύσκεψη με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για τις εξελίξεις, ενώ στις 8 το βράδυ θα συναντηθεί, στο δημαρχείο Βασιλικών, με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής, που αντιτίθενται στην κατασκευή εργοστασίου βιομάζας, καθώς ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε ασχοληθεί με το θέμα.

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500017045#ref=latestarticles

About basilis progressive