Home / Ειδήσεις / Λαμπόγυαλο έκαναν αναρχικοί 514 ακυρωτικά μηχανήματα

Λαμπόγυαλο έκαναν αναρχικοί 514 ακυρωτικά μηχανήματα

Τρόμος στους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς

Λίγα 24ωρα μετά την πυρπόληση λεωφορείου στα Εξάρχεια ομάδα αναρχικών κατέστρεψε 514 ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων και τρόλεϊ σε όλη την Αττική. Οι αναρχικοί μπήκαν στις 18 Ιουνίου ως επιβάτες σε δεκάδες γραμμές καταστρέφοντας τα μηχανήματα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η επίθεση έγινε γνωστή από ανάρτηση που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στις τάξεις των υπαλλήλων του ΟΑΣΑ επικρατεί φόβος και ανησυχία, καθώς παρατείνεται η ένταση των επιθέσεων. Εντύπωση προκαλεί στην επίθεση του Σαββάτου ο συντονισμός της δράσης και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία σύλληψη ή προσαγωγή. Στην ανάληψη ευθύνης ο συντάκτης καταδικάζει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και την επικείμενη αυστηροποίηση των ελέγχων για τους επιβάτες χωρίς εισιτήριο.

ΟΑΣΑ και Αστυνομία σχεδιάζουν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων καταστροφών. Στα Εξάρχεια είχε αποφασιστεί πρόσφατα η τροποποίηση των δρομολογίων του τρόλεϊ τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να μην γίνονται στόχος εμπρησμού. Η Αστυνομία έχει ήδη ενισχύσει τη φύλαξη των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

Πηγή: newsbeast.gr

About Vassilis Batzis