Home / Προτεινόμενα / Κύθνος: Το νησί των γάμων και των βαφτίσεων

Κύθνος: Το νησί των γάμων και των βαφτίσεων

Πόλος έλξης, για όσους επιθυμούν να τελέσουν ένα γάμο ή μια βάφτιση με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους, φαίνεται πως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η Κύθνος.

Άλλωστε, το νησί των Δυτικών Κυκλάδων καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά 128 ξωκλήσια, 92 παραλίες, τρεις παραδοσιακούς οικισμούς, ιαματικές πηγές και ένα σπήλαιο, ενώ την ειδυλλιακή εικόνα συμπληρώνουν η αυθεντικότητα και η φιλοξενία των κατοίκων.

Τα εκκλησάκια της Κύθνου, άλλα χτισμένα σε βράχους και άλλα «ακουμπισμένα» σε αμμουδιές, δίνουν τη δυνατότητα, όχι μόνο σε Ελληνες, αφού δειλά δειλά έχουν αρχίσει να ρίχνουν «δίχτυα» και σε ξένους τουρίστες, να τελέσουν ένα μυστήριο στο νησί, το οποίο θα μείνει «χαραγμένο» για πάντα στην καρδιά και το μυαλό τους.

«Λόγω της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης, αρκετοί επιλέγουν πλέον τον τόπο μας. Είναι σε κοντινή απόσταση με το Λαύριο, με φθηνά εισιτήρια.

Το νησί είναι ατόφιο, κρατάει μια γραφικότητα, δεν είναι στημένο και προσποιητό και οι επισκέπτες το διακρίνουν αυτό.

Τα ζευγάρια τα ακολουθούν κατά μέσο όρο περίπου εκατό συγγενείς και φίλοι, για να μοιραστούν τη χαρά τους και να συνδυάσουν τις ημέρες παραμονής με διακοπές» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.

About totritomati