Home / Ειδήσεις / «Κόλλησαν» στο μπλόκο των Τεμπών πούλμαν με πρόσφυγες

«Κόλλησαν» στο μπλόκο των Τεμπών πούλμαν με πρόσφυγες

Κατευθύνονται στην Ειδομένη

Αθήνα
Στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στα Τέμπη «κόλλησαν» πούλμαν που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα προς την Ειδομένη.

Τα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τον Πειραιά, όπου τη Δευτέρα έφτασαν περίπου 5.000 πρόσφυγες από Λέσβο, Χίο και Κω, σταμάτησαν στα Τέμπη, τα οποία έχουν αποκλειστεί εκ νέου επ’ αόριστον από τους αγρότες.

Οι πρόσφυγες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και βρίσκονται στο δρόμο μαζί με τους αγρότες.

Οι πρόσφυγες επιθυμούν να συνεχίσουν άμεσα την πορεία τους προς τα σύνορα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να μεταφερθούν για φιλοξενία στα κέντρα προσωρινής παραμονής σε Σχιστό, Ελαιώνα και Ελληνικό.

Ωστόσο, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει ασφυκτική μετά την απόφαση της Σερβίας και της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και με το «σταγονόμετρο» να επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη είναι ασφυκτική.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της γραμμής του ΟΣΕ από πρόσφυγες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν κατάληψη από το απόγευμα της Δευτέρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μπλόκο» που έχει στήσει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερη ένταση και εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που πραγματοποίησαν την κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν με λεωφορεία και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis