Home / Διεθνή / Κόλαφος κατά του Ερντογάν οι συλληφθέντες τούρκοι δημοσιογράφοι

Κόλαφος κατά του Ερντογάν οι συλληφθέντες τούρκοι δημοσιογράφοι

«Μπαϊράκι» εναντίον της τουρκικής ηγεσίας σηκώνουν, από τη φυλακή, οι δύο τούρκοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν μετά την δημοσίευση υλικού που έδειχνε τις τουρκικές υπηρεσίες να στέλνουν όπλα στη Συρία. Απευθυνόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούν τους «28» να «μην εγκαταλείψουν την ευαισθησία τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη διαπραγμάτευση με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Την Κυριακή, οι «28» προχωρούν στη Σύνοδο με την Τουρκία για μέτρα αντιμετώπισης του προσφυγικού – από την Άγκυρα, η ΕΕ περιμένει κινήσεις για περιορισμό των προσφυγικών ροών, με αντάλλαγμα κονδύλια, απελευθέρωση της βίζα και αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας.

Παρεμβαίνοντας με ηχηρό τρόπο εναντίον της τουρκικής ηγεσίας, οι δύο συλληφθέντες της Cumhuriyet δεν δίστασαν να στραφούν απευθείας στις Βρυξέλλες εναντίον του Ερντογάν.

«Ελπίζουμε ότι η επιθυμία σας για υπέρβαση της κρίσης δεν θα εμποδίσει την ευαισθησία σας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία έκφρασης ως θεμελιώδεις αρχές του δυτικού κόσμου» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους «28» οι Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ από τη φυλακή του Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο δημοσιογράφοι, ο διευθυντής της εφημερίδας ο επικεφαλής του γραφείου της στην Αγκυρα, είχαν συλληφθεί την Πέμπτη. Η πρεσβεία των ΗΠΑ επέκρινε τη σύλληψή τους, ενώ ο Νιλς Μουίζνιεκς της Κομισιόν την χαρακτήρισε «άλλο ένα πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία».

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500042607#ref=latestarticles

About basilis progressive