Home / Ειδήσεις / Κωνσταντινούπολη: Νεκρές οι γυναίκες που επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα

Κωνσταντινούπολη: Νεκρές οι γυναίκες που επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα

Μέλη ακροαριστερής οργάνωσης

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
«Εξουδετερώθηκαν» από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δύο γυναίκες, μέλη της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν με χειροβομβίδες και πυρά αυτόματων όπλων κατά αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης.

Μετά τη διαφυγή τους οι γυναίκες παγιδεύτηκαν σε κτίριο της περιοχής όπου διεξήχθη αστυνομική επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατό τους. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τις γυναίκες.

Στην επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος δεν υπήρξαν θύματα.

Την ευθύνη ανέλαβε η ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

«Σας χαιρετίζουμε εσάς, τις δύο γενναίες πολεμίστριές μας που σηκώσατε στους ώμους σας τον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε προσκείμενο στην οργάνωση δικτυακό τόπο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι δύο γυναίκες αναγνωρίσθηκαν ως μέλη της αριστερής μαχητικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπo (DHKP-C).

Το DHKP-C έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, κυρίως σε προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Αρχικά οι δύο γυναίκες εκσφενδόνισαν χειροβομβίδα εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι δύο γυναίκες έφθασαν στον τόπο της επίθεσης με ταξί. Αφότου άνοιξαν πυρ διέφυγαν πεζή στα σοκάκια της περιοχής.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους αποκλείοντας την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή. Οι γυναίκες παγιδεύτηκαν μέσα σε ένα κτίριο, όπου και «εξουδετερώθηκαν» σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη αφότου πρώτα εκκενώθηκαν τα παρακείμενα κτίρια.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis