Home / Κόσμος / Κωνσταντινούπολη: Δέκα νεκροί από έκρηξη δίπλα στην Αγιά Σοφιά (βιντεο)

Κωνσταντινούπολη: Δέκα νεκροί από έκρηξη δίπλα στην Αγιά Σοφιά (βιντεο)

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 10 το πρωί. Οι πληροφορίες μιλούν για επίθεση καμικάζι. Το περιστατικό έγινε στην τουριστική περιοχή Σουλταναχμέτ, κοντά στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί. Έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα δέκα νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και έχει κατακλυστεί από αστυνομικές, πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες.

 

 

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονία από έναν Σύρο. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές που πάντως μιλούν για τρομοκρατική επίθεση.

Λίγο αργότερα, τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πυρκαγιά σε πολυώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε. Η περιοχή βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης. Η πυρκαγιά ξέσπασε στους πάνω ορόφους του κτιρίου και οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για εγκλωβισμένους. Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

About totritomati